Magnus Linden Servicemarknadschef

Volkswagen Engströms Bil

VW-återförsäljare får nödvändig koll på kalibrering och underhåll

Engströms Bil är ett utmärkt exempel på hur bilåterförsäljare med serviceverkstäder kan utnyttja CITK:s branschanpassade system och moduler för att effektivisera processer och höja kvaliteten i verksamheten.

– Om man som vi är ett auktoriserat bilföretag, då måste verktyg kalibreras med vissa intervall. Även Cisterner, lyftar och portar ska ha föreskriven service och underhåll. Och allt det här måste vi kunna visa dokumentation på vid en revision, berättar Magnus Linden, Servicemarknadschef på Engströms Bil. 

För att hålla koll på kalibrering och underhåll så har CITK byggt ett system som ger Engströms en signal när det är dags.

– Tidigare använde vi oss av Excel, men det höll inte i det långa loppet, menar Magnus.

CITK har lång erfarenhet av att ta fram smarta produkter som möter bilbranschens utmaningar.

– Vi hjälper bilbranschen med allt från att bygga intranät till system för att reducera ledtiderna för inbytesbilar och få påminnelser när det är dags att kalibrera verktygen. Det behövs sällan stora system för att lösa gamla problem, vilket Engströms-fallet visar, avrundar Mattias Fischer på CITK

Engströms Bil är auktoriserad återförsäljare av Audi, Volkswagen, Skoda, SEAT och Volkswagen Transportbilar med försäljnings- och serviceverksamhet i Linköping, Vimmerby och Västervik. Engströms Bil är en privatägd företagsgrupp som numera drivs av tredje generationen Engström