Håkan Abramsson, VD, Enomic Fönster AB

Enomic

”CITK visade oss en helt annan lösning som gav effekt omgående”

Att offerera och leverera en kundanpassad lösning för ett stort fastighetsbestånd var tidigare en komplex och tidsödande process för fönster-, dörr- och fasadtillverkaren Enomic. Lösningen blev lika effektiv som oväntad.

– Vi trodde att lösningen fanns i ett par separata, skräddarsydda system. Men efter samtal med CITK fick vi en helt annan bild, berättar Håkan Abramsson, VD på Enomic.

Genom att strukturerat analysera Enomics arbetsmetoder i en förstudie, blev fördelarna med ett komplett affärssystem tydliga. Efter genomförd förstudie presenterades ett lösningsförslag baserat på Pyramid. Lösningen omfattade allt från snabbare och mer korrekt kostnadskalkylering, enklare men mer lönsam prissättning och effektivare hantering av mycket stora och helt kundunika lösningar genom hela tillverkningsprocessen.

– Vi driftstartade strax innan vår högsäsong och kunde omgående se effekterna av affärssystemet och vårt nya arbetssätt. Tiden från förfrågan fram till leverans förkortades kraftigt. Med Pyramid har vi fått ett enkelt system som är redo för framtiden, konstaterar Håkan Abramsson. 

Enomic Fönster AB är en av Sveriges ledande tillverkare och montör av fönster, dörrar och fasadsystem. Enomic erbjuder produkter som kombinerar design med hög funktionalitet och hållbarhet. Företaget har 14 anställda och omsätter ca 40 miljoner