FM Mattsson Mora Group valde att utveckla sitt nya CRM-system tillsammans med CITK

FM Mattsson Mora Group är marknadsledare i Norden på armaturer som vattenkranar och termostatblandare. CITK hjälpte FM Mattsson Mora Group redan i början på 2000-talet med en CRM-lösning. Efter att ha arbetat med samma säljstöd i många år fattades under våren 2017 beslut om att uppgradera CRM-systemet.

 

Första steget blev att tillsammans med CITK:s konsulter rita upp kartan för det nya systemet. Därefter fortsatte arbetet internt, med inriktning på projektstyrning, ekonomiplan samt tidplan.

”Vår ambition var att skapa ett enkelt system med klar överblick gällande aktiviteterna inom såväl samtliga säljfunktioner som i administrationen och i företagsledningen”, berättar Annika Borgenstrand, projektledare på FM Mattsson Mora Group.

 

”Valet av samarbetspartner blev CITK, där bland annat deras erfarenhet av att arbeta med kunder i återförsäljarledet inom bygghandeln kom väl till pass. Med det nya CRM-systemet har vi ökat effektiviteten väsentligt. Numera kan exempelvis utesäljarna snabbt och enkelt skapa sig en överblick av hur våra produkter exponeras hos återförsäljarna”.

 

Många viktiga frågar får snabba svar, så som:

  • Hur stor del av återförsäljarens utställningsyta tillfaller oss i jämförelse med våra konkurrenter?
  • När togs den senaste kontakten med kunden? Vilka beslut fattades?
  • När är nästa säljmöte inbokat?
  • Med mera, med mera.

 

”Arbetet med att planera kampanjer och andra säljaktiviteter går nu också både snabbare och ger bättre träffsäkerhet än tidigare, eftersom underlag som interna rapporter och nödvändig statistik kan tas fram via några enkla knapptryck i CRM-systemet”.

 

FM Mattsson Mora Group är marknadsledare i Norden på armaturer som vattenkranar och termostatblandare. Produkterna säljs under de starka och väletablerade varumärkena Mora Armatur, FM Mattsson och Damixa. Egen utveckling och tillverkning är grunden för attraktiv design, tekniskt ledarskap, hög kvalitet och hållbara funktioner.

FM Mattsson Mora Group är börsnoterat på Nasdaq Stockholm. Huvudkontoret ligger i Mora.

      

Copyright © CITK IT Konsult AB 2019 All Rights Reserved.   


CMS Verktyg NET, ingår i CITK Tools
 CMS Verktyg NET, ingår i CITK Tools