Würth Sverige:

"Mobilt säljstöd ger mer tid för kunden"

Våren 2014 fick hela säljkåren på Würth Sverige surfplattor för att få fått ett bättre stöd för att göra affärer - direkt på fältet

Under hela våren våren utvecklade Würth tillsammans med CITK ett kraftfullt mobilt säljstöd integrerat med affärssystemet. Under kickoffen i maj ersatte man säljarens dator med en surfplatta. Företagets 200 säljare fick en kortare introduktion och redan under första månaden noteras 15 000 mobila ordrar.

I ett projekt av denna storlek finns många utmaningar, inte bara tekniska. Men inom området teknik finns mängder av vägar att gå och valen måste göras för att komma framåt. Det handlar inte bara om att bestämma vilka funktioner som systemen ska erbjuda säljaren, det handlar också om att välja surfplatta, operativsystem och utvecklingsmodell.

En stor utmaning är bland annat de begränsningar som finns i det mobila nätet på vissa platser i landet. Artikelregistret med mer än en kvarts miljon artiklar utgör ju förutsättningen för all försäljning och det måste gå snabbt att söka och lägga till dessa på ordern när man befinner sig hos kunden. Lösningen blev teknik i den absoluta framkanten, en intelligent offlinefunktion, med lokal databas på varje surfplatta.

 

- Vi ser redan nu tidsvinster.  Inte bara för säljarna som får mer tid för kunden, utan även i backoffice. Sammantaget har vi skapat ett modernt arbetsätt som attraherar säljarna samtidigt som vi möter allt högre krav från kunden sammanfattar Peter Skoglund, som vid den tiden var IT-chef för Würth Sverige.

 

Würth är en kombination av ett logistikföretag, ett serviceföretag och ett säljbolag. Vårt mål är att hjälpa dig som kund att effektivisera din hantering av förbrukningsmaterial genom lösningar som skapar ordning och reda. Men som också avlastar dig, gör att du får bättre överblick och därmed bättre kontroll.

 

      

Copyright © CITK IT Konsult AB 2019 All Rights Reserved.   


CMS Verktyg NET, ingår i CITK Tools
 CMS Verktyg NET, ingår i CITK Tools